TEN PRZEPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z JOHNNIE WALKER.
JEŚLI CHCESZ NAWIĄZAĆ ZE MNĄ WSPÓŁPRACĘ, ZOBACZ JAKIE MASZ MOŻLIWOŚCI TUTAJ.
gotowe w️
30 min
Czym byłyby święta bez grzybów?! Smażone kapelusze, w farszu na pierogi, w zupie. Tym razem grzyby sprawdzą się idealnie jako przystawka w formie pâté na świeżo upieczonym chlebie lub w drugiej części Świąt jako dodatek do mięsa. W tym roku przepisy świąteczne mają wspólną cechę. Wszystkie bazują na whisky, sprawiając, że smaki są jeszcze bardziej wyjątkowe i niepowtarzalne. Goście będą zachwyceni.
TEN PRZEPIS POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY Z JOHNNIE WALKER.
JEŚLI CHCESZ NAWIĄZAĆ ZE MNĄ WSPÓŁPRACĘ, ZOBACZ JAKIE MASZ MOŻLIWOŚCI TUTAJ.
Jeszcze żaden przepis świąteczny nie był tak łatwy i przyjemny. Zajmuje bardzo mało czasu, a jest tak bardzo wyrazisty i oryginalny w smaku, że pozostanie we wspomnieniach na długo. Najważniejsze by znaleźć dobry produkt. Dlatego pamiętajmy, aby kupować jedzenie u sprawdzonych dostawców, a najlepiej na bazarach z lokalną żywnością. Wtedy okazuje się, że smak i jakość wynagradza wszystko i wcale nie potrzeba tak wiele, by zrobić danie idealne.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki dokładnie umyj i osusz. Przygotuj w garnku małą ilość wody na podgrzybki. Kiedy woda zacznie się gotować wrzuć liście laurowe, ziele i grzyby. Gotuj 15 minut. W tym czasie pokrój drobno w kostkę pieczarki oraz szalotkę. Na 15 g masła przesmaż szalotkę. Posól ją, dzięki temu na pewno się nie przypali, a puści wodę i będzie miękka. Kiedy się zeszkli, dodaj pieczarki. Odcedź z wody podgrzybki i pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Oderwij tymianek z gałązki i również przesmaż z grzybami. Jak wszystko będzie miękkie i mocno przesmażone zalej whisky, śmietanką i dopraw sosem sojowym. Gotuj pod przykryciem 15 minut na średnim ogniu. Następnie przelej do blendera, dodaj resztę masła i zblenduj na gładką masę. Pâté świetnie koresponduje z prażonymi orzechami – migdały i włoskie sprawdzą się tutaj znakomicie.