close search

popularne tagi

Autorki

Głodna platforma korzysta z ciasteczek. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Głodna – najciekawsza strona kulinarna, zrzeszająca ludzi kreatywnych

Głodna to platforma kulinarna z segmentu premium obecna na rynku od trzech lat. To jedna z najbardziej autentycznych stron o tematyce kulinarnej. Jest pośrednikiem między człowiekiem a dobrym smakiem. Co ją wyróżnia na tle innych? Jak się po niej poruszać? Wszystkiego dowiecie się z tego tekstu.

Ludzie, którzy czytają Głodną chcą być świadomymi konsumentami produktów jakie jedzą. Należą do grupy, która zwraca uwagę na jakość polecanych im rzeczy oraz liczy się dla nich człowiek, który stoi za jedzeniem. Jeśli czytasz właśnie ten tekst, oznacza to, że należysz już do tej społeczności lub została Ci ona polecona przez sprawdzonego znajomego. Strona adresowana jest do pasjonatów kuchni, ludzi z branży oraz ludzi poszukujących nowych produktów i prawdziwego rzemiosła. Głodna przede wszystkim skupia się na kulinariach, jednak nie stroni od tematów związanych z podróżami, sztuką oraz kulturą.

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

GŁODNA SMAKU, LUDZI, WRAŻEŃ

To najważniejsze trzy składniki, bez których dobry produkt nie istnieje. To trzon tej strony. Znajdziecie na niej autorskie przepisy, które przede wszystkim skupiają się na technikach gotowania i doświadczeniu nabytym podczas dziewięcioletniej pracy w gastronomii i tworzeniu pop upów kulinarnych – macie w nich podany także czas przygotowania, co zdecydowanie ułatwia proces tworzenia. Dowiecie się dzięki recenzjom, gdzie warto się pojawić, by doświadczyć prawdziwej sztuki kulinarnej. Przeczytacie tu znakomite wywiady, z najlepszymi rzemieślnikami w swoich fachu. Skorzystacie z rad i porad ekspertek, które dołączyły do zespołu Głodnej i teraz będą publikować treści o marketingu gastronomicznym, psychologii żywienia oraz zrównoważonej turystyce. To także dział, w którym będziecie ważni Wy i Wasze spostrzeżenia. Właśnie w ten sposób rok temu powstał środowy #GASTROALERT, który ma za zadanie poruszać najważniejsze tematy w sferze gastronomii.

Głodna przede wszystkim skupia się na kulinariach, jednak nie stroni od tematów związanych z podróżami, sztuką oraz kulturą.

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

URODZINY GŁODNEJ

4 grudnia przypada trzecia rocznica tej strony, dlatego sesja zdjęciowa, nie mogła odbyć się w innym stylu niż szampańskim. Wisienką na torcie jest premiera nowej identyfikacji oraz szaty graficznej. To również dobry moment, aby podziękować każdej osobie, która chociaż raz zaufała z rekomendacji Głodnej, odkrywając najsmaczniejsze zakamarki tego kulinarnego świata. Warszawa jest jej mocną podstawą. To w tym rodzinnym mieście, a dokładnie w kuchni Darka Barańskiego w 2014 roku, po raz pierwszy pojawił się pomysł na taką platformę. Potrzebował czasu, aby dojrzeć i pojawić się w najlepszym momencie.
Ważnym elementem strony jest przewodnik, który będzie się zmieniał regularnie i relacjonował to co się dzieje w warszawskiej gastronomii. Aktualnie dotyczy sfer pandemicznych i świątecznych. Jest zebraniem najważniejszych wiadomości w jednym miejscu, byście wiedzieli z jakiej oferty skorzystać bez nagminnego poszukiwania. Kolejna równie ważna zakładka to polecamy, czyli katalog niezawodnych rzemieślniczych produktów na rynku. Na razie dotyczy głównie produktów jedzeniowych, jednak nie zabraknie w nim sprzętu, którym warto wyposażyć swoją kuchnię, polskiego designu oraz miejsc i wydarzeń, które stawiają na dobry jakościowo produkt.

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

 

 

POZNAJMY SIĘ

Nazywam się Dagmara Rosiak i jestem redaktorką naczelną tej strony internetowej. Mam ogromną przyjemność pracować w branży gastronomicznej od 2012 roku, dobrze wiedząc, że to właśnie ten sektor chcę w pełni i świadomie rozwijać. Nie jest on łatwy, to prawda. Długo szukałam swojej drogi, by wiedzieć co najbardziej ciekawi mnie w tym zawodzie. Czy jest to gotowanie? Obcowanie z rzemieślnikami? Poczucie ciągłego głodu w kierunku najlepszych produktów? Od 2016 roku przede wszystkim wspieram warszawską gastronomię pod kątem marketingowym i promocyjnym. Tworzę wydarzenia kulturalno – kulinarne, które mają za zadanie szerzyć świadomość o dobrym produkcie. Z wykształcenia jestem socjolożką i fotografką ze specjalizacją wydawniczą. Dlatego przeprowadzanie pogłębionych rozmów poznawczych oraz portretowanie kucharzy po wywiadach, jest dla mnie największą przyjemnością. Poruszam z nimi tematy, które są idealnym łącznikiem między profesjonalistą a gościem. Czy możemy mówić wciąż o sezonowości? Tak wykreowanym już terminem kulinarnym? Co jest najważniejsze w pracy kucharza i co zrobić, by zespół był zgrany i czuł się dobrze w swojej przypisanej roli? Jak podejść kreatywnie do obowiązującej pandemicznej sytuacji na świecie i w kraju?

glodna ludzi, smaku, wrazen, najciekawsza strona kulinarna, dagmara rosiak, sesja urodzinowa, nowa strona kulinarna, tort muus, cukiernia muus, najlepsza cukiernia warszawa

SŁOWEM ZAKOŃCZENIA

Jeśli czujesz, że jest temat, który powinien zostać poruszony na łamach Głodnej – napisz.
Jeśli potrzebujesz wsparcia w strategii, komunikacji lub promocji swojej marki, świadczę szeroki zakres usług dotyczący gastronomii, o którym więcej przeczytasz w zakładce współpraca. Zapraszam też do portfolia Mood For Food, pod którym fotografowani są ludzie i jedzenie do artykułów kulinarnych znanych magazynów lub w celach promocyjnych danej restauracji, kawiarni czy baru. Jak widzisz ta strona może spełnić wiele potrzeb i właśnie takie jest jej rola. Ma inspirować, poddawać dyskusji i łączyć. Prawie 50% czytelników to ludzie z branży – kelnerzy, kucharze, restauratorzy, barmani, piekarze, managerowie. Druga połowa to osoby, które chcą być bliżej rzemieślniczych produktów i jakościowo dobrego jedzenia. Dlatego mam nadzieję, że zadomowisz się na tej stronie i będziesz z niej korzystać do woli. Cieszę się, że tu jesteś i z całego serca dziękuję.

Warto przeczytać️

Jak dać się lepiej poznać marce? Jak z nią rozmawiać? Zaangażowanie marek w różne formy wytwarzania dodatkowych treści, takich jak podcasty czy e-booki pozwalają osadzić...
Kim zostanę kiedy dorosnę Dzisiaj jestem kasjerką i sprzedawcą. Siedzę w malutkiej galerii w Złotym Stoku i próbuje przekonać...
Pokonaj pandemię – po swojemu! Nie możesz na niczym się skupić, masz problemy ze zorganizowaniem sobie dnia, a rano nie...
guest
2 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Grzenio
Grzenio
5 miesięcy temu

Pierwszy 😀 i super. Zwieńczenie ciężkiej pracy 💪 taka wisienka na torcie 😈 uratowalas go, teraz nikt niepowie ze w 2020 nie stało się nic dobrego 🎂 sto lat!

bądź na bieżąco

@glodnadaga na instagramie